Het verschil zit altijd in een subtiele aanpassing

“Wat jij adviseert is ongeveer gelijk aan wat we nu doen?”  Een uitspraak van een klant die ik deze week sprak

Zo subtiel zijn soms de aanpassingen die we maken waardoor het effect totaal anders wordt. Toen ik hem uitlegde waar het verschil in zat en hoe mensen daarop zouden reageren, viel het kwartje. Het gesprek ging over een mailtekst om een groep medewerkers tot actie aan te zetten. In het belang voor de medewerker zelf en daarmee een beter bedrijfsresultaat.

Omdat ik me kan voorstellen dat jij een subtiele verandering ook niet direct zou herkkennen, lijkt het me leuk een klein experiment te doen. Een experiment vanuit een gedachte waar je je absoluut iets bij voor kunt stellen.

Als je een partner mag kiezen, wat zou dan je keuze dan zijn?

A) Ik wil een partner die anderen ook graag willen

B) Ik wil een partner die anderen ook hebben gehad

Welke partner zou je willen, A of B? Zie je het subtiele verschil?

 

Maar zo gaat het net zo in elk gesprek, mail, offerte, meeting etc. Een klein subtiel verschil dat absoluut invloed heeft op de uitkomst. In dit voorbeeld zit het verschil tussen de voorkeur en het bezit. En laat dit nog net iets zijn wat jij toepast om klanten te overtuigen om voor jou te kiezen. Denk maar eens aan de testimonials, statistieken, of beoordelingen die je gebruikt op je website, bij je verkoopgesprek of in je offerte.

Wil je de exacte achtergrond horen en hoe jij dat subtiel verschil op de juiste manier toepast? Dan nodig ik je graag uit op een van de openbare breinspellezingen. Op 29 augustus in Eindhoven, op 12 september in Utrecht en op 12 november in Breda.

Een aantal andere subtiel, maar o zo belangrijke verschillen tussen succes en verlies uit mijn boek Breinspel:

  • informeren of overtuigen
  • geheimen of verlies
  • succes of relaties

Wanneer je dus het een of het ander kiest is van belang voor de uitkomst. En maar o zo vaak gebruik je op een belangrijk moment net de verkeerde en dat zou zonde zijn.

Waar vind je deze subtiele verschillen terug in Breinspel? Op blz 252 staan de eerste twee ze twee subtiele verschillen uitgelegd. De derde vind je op blz 51. Heb je het boek nog niet? Bestel het dan hier: boek Breinspel bestellen